Χαλάρωση Στήθους | Αιτίες και Τρόποι Αντιμετώπισης

Χαλαρωση Στηθους

Με την πάροδο των ετών, το γυναικείο στήθος υφίσταται πολλές αλλαγές. Η φυσική γήρανση, η βαρύτητα, οι αυξομειώσεις βάρους και παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής βρίσκονται πίσω από τις αλλαγές αυτές. Ειδικά αν στο παιχνίδι μπει και η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και η εμμηνόπαυση, το στήθος βρίσκεται κυριολεκτικά σε ένα roller coaster. Δεν είναι λοιπόν να απορούμε πως η Χαλάρωση Στήθους είναι από τα πρώτα θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες όσον αφορά την εμφάνισή τους. Άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό, θα ήθελαν το μπούστο τους πιο σφιχτό και ανορθωμένο. Υπάρχουν άραγε τρόποι να αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά τη Χαλάρωση Στήθους;

Ποιες αιτίες ευθύνονται για τη Χαλάρωση Στήθους;

Το πρόβλημα με τη Χαλάρωση Στήθους είναι σε έναν βαθμό απολύτως φυσιολογικό. Σχετίζεται δηλαδή με διαδικασίες όπως η γήρανση και η βαρύτητα, τις οποίες πράγματι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε ή να ανατρέψουμε. Ας δούμε όμως αναλυτικά όλες τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τη Χαλάρωση Στήθους.

 • Απότομες αυξομειώσεις βάρους
 • Κακή διατροφή
 • Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος
 • Κακή στάση σώματος – «καμπούριασμα»
 • Εγκυμοσύνη
 • Θηλασμός
 • Χρήση λανθασμένου στηθόδεσμου που δεν παρέχει σωστή στήριξη
 • Κακή στάση ύπνου
 • Υπερέκθεση στον ήλιο

Μπορώ να προλάβω τη Χαλάρωση Στήθους;

Σε έναν βαθμό ναι. Η πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους μπορεί να είναι σε έναν βαθμό αποτελεσματική, αν γίνει επισταμένα και με σχολαστικότητα. Ας δούμε μερικούς τρόπους που αξίζει να γνωρίζετε:

 • Γυμναστική στήθους
 • Ισορροπημένη διατροφή
 • Επαρκής ενυδάτωση
 • Σωστή στάση του σώματος, χωρίς να «καμπουριάζει» η πλάτη
 • Επιλογή κατάλληλων, υποστηρικτικών στηθόδεσμων

Μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Ευτυχώς, πλέον μπορείτε. Η πρόοδος της επιστήμης, της Πλαστικής Χειρουργικής και της Δερματολογίας, μας έχει βοηθήσει να απαντάμε καταφατικά στο ερώτημα αυτό. Αν λοιπόν η Χαλάρωση Στήθους μειώνει την αυτοπεποίθηση και πλήττει με οποιονδήποτε τρόπο τη διάθεσή σας, δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστείτε μαζί της. Μια πρώτη επίσκεψη στους ειδικούς της Derm & Plastic Surgery Clinic είναι αρκετή για να ενημερωθείτε σχετικά με όλες τις υπάρχουσες εναλλακτικές σας επιλογές.

Είτε θέλετε να προβείτε σε κάτι επεμβατικό, είτε θέλετε να κινηθείτε όσο πιο φυσικά γίνεται, υπάρχουν λύσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες είναι αυτές.

Θεραπείες ομορφιάς για την περιοχή του ντεκολτέ

Αν και δεν μπορούν από μόνες τους να αντιμετωπίσουν στο 100% το πρόβλημα της υφισταμένης χαλάρωσης ειδικά αν αυτή είναι σε εκτεταμένο βαθμό, υπάρχουν ορισμένες θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της. Συνδυαστικά με τις ανάλογες ασκήσεις γυμναστικής και την επιλογή ενός υποστηριστικού σουτιέν, μπορούν πράγματι να οδηγήσουν στη βελτίωση του προβλήματος.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα θεραπειών ντεκολτέ που διατίθενται στις Κλινικές μας είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία και η θεραπεία με Fractional Laser. Η πρώτη προσφέρει πραγματικό αποτέλεσμα lifting χωρίς επέμβαση, χαρίζοντας πραγματική αλλαγή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η δεύτερη προσφέρει επίσης εφέ Lifting χωρίς καθόλου πόνο χάρη στη χρήση του Fractional Laser. Αν αυτές οι δύο θεραπείες μάλιστα συνδυαστούν, τα αποτελέσματα θα είναι πράγματι θεαματικά.

Ακόμη μια πολύ γνωστή θεραπεία προσώπου που μπορεί να γίνει και στο ντεκολτέ, είναι το Dermapen. Κάνει το μπούστο ορατά πιο νεανικό μειώνοντας τις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Όλα αυτά χάρη στο αυθεντικό μηχάνημα Dermapen που διαθέτουν οι Κλινικές μας, το οποίο είναι η πιο εξελιγμένη συσκευή αυτόματου, παλλόμενου κλασματικού μικροβελονισμού. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του Χημικού Peeling που προσφέρει αναζωογόνηση, απολέπιση και μείωση των ρυτίδων του ντεκολτέ.

Χαλάρωση Στήθους: Η οριστική λύση

Όλες οι παραπάνω θεραπείες προσφέρουν βελτίωση του προβλήματος και ενισχύουν τον νεανικό χαρακτήρα της περιοχής. Ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση όσο αποτελεσματικές θα ήταν πιο επεμβατικές, ιατρικές λύσεις. Έτσι, ανόρθωση του στήθους μπορούμε να επιτύχουμε και με τα ενθέματα σιλικόνης.

Ανόρθωση Στήθους με ενθέματα σιλικόνης

Όπως και στην περίπτωση της αυξητικής, έτσι και στην περίπτωση της ανόρθωσης, μπορούν να αξιοποιηθούν τα ενθέματα σιλικόνης. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή πλέον μέθοδο, αρκεί να διενεργηθεί από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό. Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι να χρησιμοποιηθούν άριστης ποιότητας ενθέματα. Στις Κλινικές Derm & Plastic Surgery Clinic μπορούμε να εγγυηθούμε με σιγουριά και για τα δύο. Η διαδικασία είναι ανάλογη αυτής που ακολουθείται και για την αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, απλά υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις στην ακριβή τεχνική.

Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες και πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, όπως και η αυξητική. Το αποτέλεσμα θα είναι απολύτως φυσικό και στητό, δεδομένου ότι στις κλινικές μας η φυσικότητα καθίσταται απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε είδους επεμβατική ή μη θεραπεία. Η λύση που δίνεται είναι οριστική, δεν χρειάζεται δηλαδή εσείς να προβείτε σε κάποια επαναληπτική ενέργεια.

 

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ