Χαλάρωση στα Γόνατα | Ποιες Είναι οι Καλύτερες Θεραπείες;

Χαλαρωση στα Γονατα

 

Αν έπρεπε να βρούμε τρεις επιθετικούς προσδιορισμούς για τα Γόνατα, από το πρίσμα πάντα της αισθητικής και της ομορφιάς, αυτοί θα ήταν «άχαρα», «μη κολακευτικά» και «δύσκολα». Ναι η αλήθεια είναι πως όσο καλλίγραμμα κι αν είναι τα πόδια σας, πρόκειται για ένα σημείο που δυσκολεύει πολλές γυναίκες. Μπορεί να έχετε εξαιρετικά λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα, αλλά παρόλα αυτά τα γόνατά σας να αρνούνται να «συμβαδίσουν» με το υπόλοιπο σώμα. 

Ειδικά με την πάροδο των ετών, το πρόβλημα εντείνεται. Πολλές είναι οι γυναίκες που αναζητούν τρόπο να τα καλύψουν. Για αυτό και αποφεύγουν τα πιο κοντά μήκη που αφήνουν τα γόνατα σε κοινή θέα. Ωστόσο, στην παραλία τα γόνατά μας είναι εκ των πραγμάτων εκτεθειμένα και, εν όψει καλοκαιριού, είναι κρίμα να επιτρέπουμε σε τέτοιας φύσης θέματα, να μας χαλούν τη διάθεση. Πρόκειται για ένα πρόβλημα εξαιρετικά διαχειρίσιμο που δεν απαιτεί παρά την επίσκεψη στον κατάλληλο ειδικό. Άλλωστε, ακόμη κι αν η παραλία δεν αποτελεί το αγαπημένο σας «σπορ», δεν αξίζει να ζημιώνεται η αυτοπεποίθησή σας. 

Γιατί με την πάροδο των ετών τα Γόνατα συσσωρεύουν περισσότερο λίπος;

Η συσσώρευση λίπους στα γόνατα αποτελεί πρόβλημα ακόμη και για γυναίκες με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος. Ο λόγος είναι ότι όσο αυξάνεται η ηλικία μας, το λίπος έχει την τάση να αποθηκεύεται στο σημείο αυτό δημιουργώντας αυτό που συχνά αποκαλείται «μαξιλαράκια λίπους». Οπτικά, θυμίζει δέρμα ζαρωμένο και η όψη του δεν είναι ευχάριστη.

Πότε ξεκινά να γίνεται «προβληματική» η περιοχή αυτή;

Χωρίς να είναι απαράβατος κανόνας, συνήθως είναι ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες λίγο μετά την ηλικία των 40. Σε άλλες μπορεί να παρουσιαστεί και νωρίτερα, αναλόγως κληρονομικών και lifestyle παραγόντων. Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον λαιμό, τα γόνατα χαρακτηρίζονται συχνά ως το σημείο εκείνο που προδίδει την πραγματική μας ηλικία. Οι λόγοι είναι δύο:

  • Η τάση τους για πρόωρη χαλάρωση και συσσώρευση λίπους
  • Η δική μας τάση να τα παραμελούμε

 Ναι, δυστυχώς τα γόνατα τίθενται συχνά σε δεύτερη (ή και τρίτη) μοίρα όταν μιλάμε για θέματα περιποίησης. Ακόμη και οι πιο επιμελείς με το skincare γυναίκες, συχνά δίνουν έμφαση αποκλειστικά στην περιοχή του προσώπου. Εφαρμόζουν ευλαβικά τη μία κρέμα μετά την άλλη στην περιοφθαλμική περιοχή και αυτή του λαιμού, αλλά «ξεχνούν» να προχωρήσουν πιο κάτω. Ακόμη κι αν το κάνουν , επικεντρώνονται σε περιοχές του σώματος όπως οι γοφοί και η περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση, τα γόνατα αφήνονται παραμελημένα.

Τι μπορώ να κάνω για πιο όμορφα Γόνατα;

Ευτυχώς, με την πρόοδο της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής, πολλά. Ο κατάλληλος ειδικός με την απαραίτητη εξειδίκευση, μπορεί να σας χαρίσει τα γόνατα που θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες σας. Μάλιστα, στην Derm & Plastic Surgery Clinic υπάρχουν αρκετές λύσεις χωρίς επεμβατικό χαρακτήρα ή απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές για την περιοχή αυτή.

Fractional Laser Σώματος 

Αν η μεσοθεραπεία είναι το «νέο Btx», το Fractional Laser είναι το «Lifting χωρίς νυστέρι». Με τον ίδιο anti-aging ευεργετικό τρόπο που ωφελεί την επιδερμίδα του προσώπου μας, λειτουργεί και για τα γόνατά μας. Η εφαρμογή του από τους εξειδικευμένους ιατρούς της ομάδας μας εγγυάται την άμεση καταπολέμηση της χαλάρωσης. 

Πρόκειται για μια διαδικασία αναίμακτη που δεν περιλαμβάνει χειρουργείο και είναι το απόλυτο boost νεότητας. Χάρη στις αναπλαστικές της ιδιότητες, αφήνει την επιδερμίδα εξαιρετικά λεία και σφριγηλή, σε όποιο σημείο και αν εφαρμόζεται. Με πολύ μικρό αριθμό συνεδριών (2-6) και αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας για την απόφαση που πήρατε. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε αμέσως μετά την εφαρμογή του, είναι μια ήπια ερυθρότητα που και αυτή μετά από λίγο εξαφανίζεται.

Dermapen 

Υπάρχει άραγε κάτι που το Dermapen δεν μπορεί να κάνει; Στα χέρια των έμπειρων ειδικών, όχι. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic λοιπόν, μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τη χαλάρωση γονάτων με το αυθεντικό μηχάνημα Dermapen. Είναι άλλωστε η πιο σύγχρονη και εξελιγμένη συσκευή παλλόμενου μικροβελονισμού.  Εκτός λοιπόν από τις απίστευτα ευεργετικές του ιδιότητες στην περιοχή του προσώπου, μπορεί να αποδειχθεί εξίσου ωφέλιμο και για περιοχές του σώματος. Ο αριθμός απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται επίσης από την κάθε περίπτωση, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στις 4-6. Μην παραξενευτείτε αν αμέσως μετά τη θεραπεία έρθετε αντιμέτωπη με έναν ήπιο ερεθισμό. Μετά από λίγες ώρες και κατόπιν της εφαρμογής των κατάλληλων αναπλαστικών προϊόντων, θα επανέλθουν πλήρως.

Νήματα Σώματος

Όπως και οι προαναφερθείσες θεραπείες, η χρήση τους ακούγεται πολύ συχνά σε ό,τι αφορά την επιδερμίδα του προσώπου. Υπάρχουν όμως και τα νήματα σώματος και στις κλινικές μας είναι εξίσου αποτελεσματικά. Ειδικά στα γόνατα, τα νήματα μπορούν να:

  • Καταπολεμήσουν τη χαλαρότητα
  • Ενισχύσουν τη σφριγηλότητα
  • Ανορθώσουν το δέρμα

Το σημείο στο οποίο διαφοροποιούνται τα νήματα, είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειές τους. Πιο συγκεκριμένα, πέραν των άμεσων ωφελειών τους, εξακολουθούν να βελτιώνουν εσωτερικά την επιδερμίδα. Για αρκετό καιρό μετά την εφαρμογή τους, συνεχίζουν να έχουν αναπλαστικές ιδιότητες και η όψη – υφή της επιδερμίδας των γονάτων συνεχώς βελτιώνεται κι άλλο. Αυτό επιτυγχάνεται με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα νήματα πραγματοποιούνται στον χώρο μας, χωρίς τομές και αποκλειστικά με τοπική αναισθησία. Πιθανό τοπικό οίδημα ή μελανιές που μπορεί να προκληθούν, εξαφανίζονται μετά το πέρας μερικών ημερών.

Υαλουρονικό Οξύ και στα Γόνατα

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υπερόπλο της ομορφιάς. Όπως κάθε υπερόπλο, μπορεί να έχει τις ίδιες καταστροφικές για τη χαλάρωση ιδιότητες, σε περισσότερες από μια περιοχές. Το σημείο των γονάτων λοιπόν είναι μία από αυτές που συχνά διενεργείται η έγχυση υαλουρονικού οξέος, με πολύ καλά αποτελέσματα. Στην κλινική μας επιλέγεται αυστηρά πρώτης ποιότητας υλικό, γι’ αυτό και η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, με άμεση βελτίωση. Πρόκειται για μία 100% ασφαλή διαδικασία που δεν πονάει καθόλου. Το μόνο που μπορεί να δείτε μετά τη θεραπεία είναι κάποιες εκχυμώσεις ή ήπιο οίδημα. Πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό που δεν πρέπει να σας δημιουργήσει άγχος. Άλλωστε, θα αποτελούν παρελθόν μετά από λίγο καιρό.

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ