Διάρκεια Μπότοξ | Τι να Κάνετε για να Κρατήσει Περισσότερο

Το Μπότοξ αποτελεί τη No.1 μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης παγκοσμίως και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ποιος δεν θέλει το δέρμα του να απαλλαγεί από τις Ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και γεμιά τα σημάδια του χρόνου; Να αποκτήσει σφριγηλή όψη και νεανική υφή; Και όλα αυτά χωρίς πόνο και μόλις σε 10 λεπτά. Φυσικά, όπως κάθε μη επεμβατική αισθητική υπηρεσία, έτσι και το Μπότοξ χρειάζεται να επαναλαμβάνεται, προκειμένου το αποτέλεσμα να συντηρείται ή να γίνεται ακόμα καλύτερο. Πριν κλείσετε το επόμενό σας (ή και το πρώτο σας) ραντεβού, αξίζει να διαβάσετε μερικά χρήσιμα tips για να εξασφαλίσετε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια Μπότοξ.

Διάρκεια Μπότοξ και σωστή προστασία απέναντι στον ήλιο

Οι ακτίνες του ηλίου είναι επικίνδυνες. Όλο τον χρόνο και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Αν έχετε κάνει πρόσφατα Μπότοξ, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες UV του ηλίου μπορεί να αντιστρέψει τα οφέλη της θεραπείας. Και κάπως έτσι, το Βtx  να έχει μειωμένη διάρκεια δράσης και το αποτέλεσμα μικρότερη διάρκεια από την επιθυμητή.  

Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Αρχικά, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία ή την μακρά σε διάρκεια έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημβρινές ώρες (κυρίως 12:00-17:00). Επίσης, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF, καθώς και να το ανανεώνετε όσο η μέρα προχωρά και η προστασία του μειώνεται. Ιδανικά ανα 2 περίπου ώρες. Έτσι, το Μπότοξ στο πρόσωπο ή τον λαιμό σας θα φθαρεί λιγότερο από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την υπεριώδη ακτινοβολία. Και κάπως έτσι θα κρατήσει ακόμα περισσότερο.

Σωστή Περιποίηση δέρματος για μεγαλύτερη Διάρκεια Μπότοξ

Το σωστό skincare είναι το άλφα και το ωμέγα κάθε νεανικής επιδερμίδας. Και δεν είναι τυχαίο. Όσο πιο σωστά περιποιούμαστε το δέρμα μας, τόσο περισσότερο αυτό ακτινοβολεί φρεσκάδα και νεανικότητα. Και όταν λέμε «σωστά», αναφερόμαστε στη χρήση προϊόντων, τα οποία χαλαρώνουν τους μύες και απαλύνουν τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενυδάτωσης και καλλυντικά παρατείνουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσφέρει το Μπότοξ.

Μεγαλύτερη διάρκεια Μπότοξ με λιγότερο άγχος

Μπορεί να σας ακούγεται κλισέ, όμως, το στρες σάς γερνάει γρηγορότερα. Για την ακρίβεια, μειώνει την αντιγηραντική δράση αρκετών θεραπειών, επιταχύνοντας τα φαινόμενα γήρανσης. Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι σε πρώτη φάση να ηρεμήσετε και στη συνέχεια να μειώσετε την έκκριση κορτιζόλης, γνωστή και ως ορμόνη του στρες. 

Προσπαθήστε, λοιπόν, να κρατηθείτε – όσο είναι εφικτό – μακριά από οτιδήποτε σας στρεσάρει και να εντάξετε στη ρουτίνα σας μερικές τεχνικές ανακούφισης του άγχους, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

Υγιεινή και σωστή διατροφή

Οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν την όψη, την υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας. Για αυτό, και χρειάζεται να την προσέχουμε, όπως ακριβώς και το δέρμα μας. Μείνετε μακριά, λοιπόν, από επεξεργασμένα τρόφιμα και τροφές πλούσιες σε ζάχαρη. Ακόμη, πίνετε άφθονο νερό.

Μία ακόμα χρήσιμη πληροφορία είναι ότι τα επίπεδα ψευδαργύρου σχετίζονται άμεσα με την αποτελεσματικότητα του Μπότοξ. Καλό είναι, λοιπόν, να προσθέσετε στο πιάτο σας περισσότερες τροφές με ψευδάργυρο, μιας και εκτός από τον μεταβολισμό, μπορούν να «σώσουν» και το δέρμα σας.

Μεγαλύτερη διάρκεια Μπότοξ – Ο Σωστός Ειδικός

Η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη λύση. Ξεκάθαρα. Η επιλογή, λοιπόν, του κατάλληλου ειδικού αποτελεί κομβικό σημείο στη διάρκεια και αποτελεσματικότητα του Μπότοξ.  

Στις Κλινικές μας, η έγχυση της Νευροτοξίνης γίνεται με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στα κατάλληλα σημεία. Έτσι, μετριάζεται το νευρικό ερέθισμα που προκαλεί την έντονη σύσπαση στον μυ. Με αυτόν τον τρόπο ο μυς χαλαρώνει για όσο καιρό διαρκεί η δράση του φαρμάκου, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες έκφρασης να απαλύνονται ή και να εξαλείφονται τελείως. Παράλληλα, το Ιατρικό Προσωπικό μας δεν είναι απλά κατάλληλα εκπαιδευμένο, αλλά αισθάνεται περήφανο για τα αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει στο πρόσωπο των ασθενών μας (ουκ ολίγες φορές).

Επίσης, η ποιότητα των Υλικών μας είναι υψηλή, καθώς στις Κλινικές μας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο αυθεντικά προϊόντα. Γιατί, μία καλή πρώτη ύλη, όταν αξιοποιείται από έμπειρο γιατρό μπορεί να προσφέρει μόνο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το Μπότοξ έγινε! Τώρα γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε για να το συντηρήσετε λίγο πιο πολύ, πριν κλείσετε το επόμενο σας ραντεβού.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ