BBL | Ποιοι Είναι οι Κίνδυνοι και οι Παρενέργειες του Brazilian Butt Lift;

BBL Κινδυνοι Παρενεργειες

Το Brazilian Butt Lift, κατά κόσμον BBL, είναι από τις πλαστικές επεμβάσεις με μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως. Μάλιστα, όχι απλώς έχει τεράστια δημοφιλία, αλλά η δημοφιλία αυτή γνωρίζει και αυξητική τάση. Εδώ και μια περίπου δεκαετία, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναζητούν τρόπους να ανορθώσουν τους γλουτούς τους και να τους χαρίσουν μεγαλύτερο μέγεθος. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος σίγουρα αποδεικνύεται το BBL. Παρόλο που σε ένα βαθμό επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα και με ασκήσεις γυμναστικής, σαφώς και δεν συγκρίνεται με το πόσο άμεσο και θεαματικό είναι το αποτέλεσμα εκείνο που χαρίζει αυτή η πλαστική επέμβαση.

Ωστόσο, δεν είναι δυστυχώς λίγοι οι κίνδυνοι που αυτό επιφυλάσσει. Πολλοί ιατροί προειδοποιούν για τυχόν παρενέργειες, αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο. Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες αναζητούν την οικονομικότερη λύση όμως, δυστυχώς δεν κάνουν πάντα τη σωστή επιλογή για την υγεία τους.

Τι είναι στην πραγματικότητα το BBL;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Brazilian Butt Lift είναι η μέθοδος εκείνη που υπόσχεται να σας χαρίσει μεγαλύτερους και ανορθωμένους γλουτούς. Πραγματοποιείται με τη μεταφορά λίπους από κάποιο άλλο σημείο του σώματος στους γλουτούς. Η διαδικασία γίνεται είτε υπό ολική είτε υπό τοπική αναισθησία. Το είδος της αναισθησίας που θα προτιμηθεί εξαρτάται από το μέγεθος του μεταφερόμενου όγκου λίπους.

Ο γιατρός αφαιρεί με λιποαναρρόφηση το λίπος από σημεία όπως οι γοφοί, οι μηροί ή το στομάχι. Κατόπιν, το καθαρίζει, το επεξεργάζεται αναλόγως και το μεταφέρει στους γλουτούς. Τα σημεία και ο τρόπος έγχυσης είναι συγκεκριμένα και προσαρμοσμένα στο να επιτευχθεί το επιθυμητό τελικό σχήμα. Με ράμματα, κλείνουν επιτυχώς και οι δημιουργηθείσες τομές.

Γιατί να κάνω Brazilian Butt Lift;

Πολύ πιθανό να σκεφτείτε ποιοι είναι οι λόγοι που τόσες πολλές γυναίκες παγκοσμίως επιλέγουν να υποβληθούν σε BBL. Εκτός από την εξαιρετικά δελεαστική ιδέα απόκτησης αξιοζήλευτων, ανορθωμένων «βραζιλιάνικων» γλουτών, η επέμβαση αυτή συνοψίζει αρκετά ακόμη οφέλη. Βελτιώνει το σχήμα των γλουτών, καταπολεμά τη χαλάρωση, έχει πολύ μικρό διάστημα αποθεραπείας και δεν αφήνει πίσω της ανεπιθύμητες διακριτές τομές. Ακόμη, είναι πολύ δελεαστικό το γεγονός ότι δεν «εισβάλλει» στο σώμα κάτι ξένο, αλλά το λίπος του ίδιου του οργανισμού.

Είναι Επικίνδυνο το BBL;

Όπως και κάθε άλλη επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής, αν δεν γίνει από τον σωστό γιατρό ναι. Απαιτείται μεγάλη εξειδίκευση, κατάρτιση και εμπειρία προκειμένου κάποιος να έχει τη δυνατότητα να διενεργήσει Brazilian Butt Lift σε ασθενή. Δυστυχώς και λόγω της αυξημένης ζήτησης του BBL τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το φαινόμενο των «επικίνδυνων ανειδίκευτων». Δηλαδή, παρατηρείται πως κάποιοι καταχράζονται την επιθυμία αυτή των γυναικών για μεγαλύτερους, στρογγυλεμένους γλουτούς, προς ίδιον όφελος. Ζητώντας φυσικά ως αμοιβή ένα πολύ μικρότερο ποσό από εκείνο που θα ζητούσε ένας έμπειρος και καταρτισμένος Πλαστικός Χειρουργός, παρασύρει αρκετές ασθενείς στο να τον προτιμήσουν.

Ποιοι είναι οι Κίνδυνοι του BBL;

Αν σας ενδιαφέρει η εν λόγω επέμβαση και πραγματοποιείτε την προσωπική σας έρευνα συγκέντρωσης πληροφοριών, είστε στο σωστό σημείο. Ας δούμε τι ακριβώς μπορεί να σας προκαλέσει ένα Brazilian Butt Lift που δεν θα πραγματοποιηθεί όπως πρέπει:

  • Βακτηριακές λοιμώξεις
  • Νέκρωση ιστών
  • Ουλές
  • Αποστήματα
  • Θνησιμότητα

Μία από τις πρακτικές που αναφέρονται συχνά από περιστατικά ασθενών με μη επιτυχημένη έκβαση της επέμβασης, είναι η λανθασμένη έγχυση του λίπους. Συγκεκριμένα, αν το λίπος εγχυθεί σε μεγάλες φλέβες και εισέλθει στα μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία που μπορούν να το οδηγήσουν στην καρδιά, στους πνεύμονες ή στον εγκέφαλο, επέρχεται άμεσος κίνδυνος για την υγεία. Πρόκειται για την επιπλοκή που αποκαλείται «λιπώδης εμβολή» και μπορεί να προκληθεί από λανθασμένο χειρισμό αυτού που επιτελεί την επέμβαση.

Ακόμη, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα μη συμμετρικό αισθητικό αποτέλεσμα, αν ο ειδικός προβεί σε υπερβολές. Ακόμη και αν η ασθενής ζητήσει ένα αποτέλεσμα που αγγίζει τα όρια του ακραίου, πρέπει ο ιατρός πάντα να τον ενημερώνει για τα αισθητικά όρια που επιτάσσει η αρμονία και η ισορροπία. Οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συμβαδίζει με τη δομή του σώματός σας και να υποστηρίζεται από αυτή και τα χαρακτηριστικά της.

Πώς να κάνω Brazilian Butt Lift με ασφάλεια;

Καλά μέχρι εδώ, αλλά πώς τελικά μπορείτε όντως να αποκτήσετε τους γλουτούς των ονείρων σας; Δεδομένου ότι η σύγχρονη ιατρική προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, γιατί να μην αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των επιθυμιών μας; Είναι σίγουρα δύο πολύ εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς και στα δύο μπορεί να δοθεί απάντηση και μάλιστα χωρίς περιθώρια «λάθους». Ο τρόπος για να είστε σίγουρες πως η επέμβαση δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, κινδύνους και επιπλοκές, είναι να επιλέξετε τη σωστή Κλινική και την κατάλληλη ιατρική ομάδα.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic έχουμε φροντίσει για αυτό. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και τα ουκ ολίγα περιστατικά ασθενών που τώρα έχουν τους γλουτούς που ήθελαν, χωρίς καμία αρνητική επίπτωση για την υγεία τους. Η διασφάλιση του τελευταίου είναι για εμάς πρωταρχικό ζήτημα υψίστης σημασίας και δεν διακυβεύεται. Για αυτό και ακολουθούμε όλα τα πολύ αυστηρά Πρωτόκολλα κατά γράμμα και δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιο περιστατικό επιπλοκής ασθενούς μας μετά από BBL.

Πώς δεν θα υπάρξουν επιπλοκές;

Αυτά στα οποία χρειάζεται να δοθούν έμφαση- και εμείς μπορούμε να σας εγγυηθούμε για αυτά- είναι αρκετά. Το BBL είναι μια απαιτητική διαδικασία Πλαστικής Χειρουργικής, για αυτό και δεν αξίζει να ρισκάρετε για εξοικονόμηση ενός μικρού ποσού χρημάτων να διακινδυνεύσετε την υγεία σας. Απαιτούνται μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικά λεπτοί χειρισμοί και στην εξαγωγή και στην εισαγωγή του λίπους. Ακόμη, είναι απαραίτητο η επέμβαση να γίνει σε οργανωμένη κλινική και όχι σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

Εξίσου σημαντικό είναι να σας δοθούν οι σωστές οδηγίες για τη  μετεγχειρητική σας πορεία. Αν δεν γνωρίζετε πώς πρέπει να κινηθείτε μετά την επέμβαση, δεν είναι δικό σας λάθος, αλλά του «ειδικού» που δεν σας παρείχε τη σχετική ενημέρωση. Επίσης, ένα από τα αρνητικά του Brazilian Butt Lift, είναι η πραγματοποίησή του σε εξαιρετικά αδύνατες γυναίκες. Αν το ποσοστό λίπους σας είναι πολύ χαμηλό και κατώτερο από το φυσιολογικό, δεν μπορεί να επιτευχθεί η μεταφορά λίπους από άλλο σημείο του σώματός σας στους γλουτούς. Δυστυχώς, αυτά μόνο ένας έμπιστος ιατρός μπορεί να σας τα επικοινωνήσει. Ένας ιατρός που θα βάζει την ασφάλειά σας και την εξασφάλιση της υγείας σας πάνω από οποιοδήποτε επαγγελματικό του όφελος.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, όπως και κάθε άλλη επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής, το Brazilian Butt Lift μπορεί να είναι απολύτως ασφαλές αν γίνει στο σωστό μέρος, από τον σωστό ειδικό. Μπορεί δηλαδή να είναι απολύτως ασφαλές αν γίνει στην Derm & Plastic Surgery Clinic και την ομάδα εξειδικευμένων ιατρών μας.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ