Baby Btx | Τι Είναι και Ποια η Διαφορά του με το Btx

Η Αισθητική Ιατρική εξελίσσεται συνεχώς για να μας παρέχει όλο και καλύτερες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο της εξέλιξης αυτής εντάσσεται και το Baby Btx. Πρόκειται για τη νέα εμμονή των πιο διάσημων γυναικών παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα και αν θέλουμε να ακριβολογούμε, δεν είναι και τόσο «νέα». Εδώ και αρκετά χρόνια έχει κατακτήσει τις δικές του πιστές οπαδούς, που βρίσκουν σε αυτό τη φυσική νεανικότητα που αναζητούσαν. Για ποιους ενδείκνυται λοιπόν και ποια είναι η διαφορά του με το κανονικό Btx; Μάθετε τα πάντα στο παρόν άρθρο ώστε να ξέρετε τι είναι αυτό που ταιριάζει σε εσάς.

Τι είναι το Baby Btx;

Φυσικά και όχι το Btx που προορίζεται για μωρά. Πρόκειται στην ουσία για τη light εκδοχή του. Και αυτή η πρακτική της Κοσμετολογίας πραγματοποιείται με έγχυση Νευροτοξίνης μέσω ενέσεων. Είναι μια αντιγηραντική θεραπεία που σκοπό έχει να ενισχύσει τη σφριγηλότητα του προσώπου και να του χαρίσει πιο νεανική, ξεκούραστη και αναζωογονημένη όψη.

Ποια είναι η διαφορά του Btx με το Baby Btx;

Εφόσον και τα δύο πραγματοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, αξιοποιώντας το ίδιο υλικό και με την ίδια μέθοδο, ποια είναι η διαφοροποίησή τους; Όπως και σε ό,τι αφορά την Αισθητική Δερματολογία, η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Στο Baby Btx λοιπόν, γίνεται έγχυση μικρότερης ποσότητας Νευροτοξίνης. Χορηγούνται δηλαδή λιγότερες μονάδες φαρμάκου από τον Ιατρό στον ασθενή. Μια ακόμη διαφορά είναι τα σημεία έγχυσης της ουσίας. Στη «light» εκδοχή της θεραπείας, η έγχυση πραγματοποιείται σε επιδερμικό επίπεδο, όπως συμβαίνει και στη μεσοθεραπεία και δεν στοχεύει άμεσα τις ρυτίδες.

Ποιο από τα δύο χρειάζομαι;

Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη αξιολόγηση από κάποιον εξειδικευμένο και έμπειρο στις πρακτικές αυτές ιατρό. Συνήθως, σε νεαρότερες ηλικίες προτιμάται το Baby Btx και σε μεγαλύτερες το κανονικό, χωρίς αυτό να σημαίνει και πως πρόκειται για έναν άνευ εξαιρέσεων κανόνα.

Σε γενικές γραμμές Baby Btx προτιμάται σε όσους δεν έχουν έντονα ακόμη τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Όσοι είναι στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 30, είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για Baby Btx. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και απλά προσδίδεται ένα boost νεότητας στο πρόσωπο. Μην σας φανεί περίεργο αν ακούσετε ακόμη και πολύ νεαρότερα άτομα, στη δεκαετία των 20, να κάνουν Baby Btx. Ειδικά οι πολύ εκφραστικοί εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα εξαιτίας της έντονης μυϊκής σύσπασης του προσώπου τους.

Χωρίς να χάνουν την κινητικότητα ή την εκφραστικότητά τους, οι ασθενείς έχουν ένα διακριτικό lifting. Σε περίπτωση που είστε ιδιαίτερα εκφραστική και έχετε διακρίνει τις πρώτες διακριτικές ρυτίδες, το Baby Btx μπορεί να φανεί πολύ ευεργετικό: Θα φροντίσει ώστε αυτές να μην μονιμοποιηθούν. Ακόμη, το Baby Btx έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα και όσον αφορά τις λεπτές γραμμές.

Πού χρησιμοποιείται το Baby Btx;

Αν σας έχει δημιουργηθεί η απορία για τα ακριβή σημεία έγχυσης του υλικού, ήρθε η ώρα να σας λυθεί. Στα χέρια ενός έμπειρου ιατρού, το Baby Btx μπορεί να χαρίσει πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ακριβώς γιατί ξέρει τα σωστά σημεία εφαρμογής. Φυσικά, κάθε πρόσωπο αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, αλλά σε γενικές γραμμές το Baby Btx γίνεται:

  • Στο μέτωπο
  • Στις ρινοπαρειακές
  • Στις λεπτές γραμμές της εξωτερικής γωνίας των ματιών (πρόκειται για αυτό που αποκαλείται συχνά «πόδι της χήνας»)
  • Στον λαιμό και τις ρυτίδες της περιοχής αυτής

Θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω;

Ναι, αν επιλέξετε τον σωστό ιατρό. Ειδικά όσον αφορά το Btx και το Baby Btx που η συνολική τους επιτυχία εξαρτάται 100% από την τεχνική, τη δεξιοτεχνία και την εμπειρία του ιατρού, έχει τεράστια σημασία. Στις Κλινικές Derm & Plastic Surgery Clinic οι ασθενείς μας έχουν πάντα το αποτέλεσμα που επιθυμούν, τόσο ως προς τη φυσικότητα όσο και ως προς τη διάρκεια. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον συνδυασμό εξαιρετικής επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ ειδικού και ασθενούς και εμπειρίας των ιατρών που αποτελούν την ομάδα μας.

Στο ειδικό consultation ραντεβού που προηγείται της θεραπείας σας, θα εξηγήσετε ακριβώς τι είναι αυτό που επιθυμείτε. Ο ιατρός με τη σειρά του θα εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές βάσει εκτίμησης του προσώπου σας, των σημαδιών γήρανσης και του σταδίου τους.

Πονάει το Baby Btx;

Η απάντηση είναι ίδια με αυτή που ισχύει και για το κανονικό Btx. Οι ενέσεις προκαλούν ελάχιστο πόνο, χάρη στη δεξιοτεχνία των ιατρών και των πολύ λεπτών βελόνων που χρησιμοποιούνται. Οι πιθανότητες είναι είτε να μην νιώσετε τίποτα, είτε να αισθανθείτε απλώς ένα πολύ ήπιο τσίμπημα. Στην περίπτωση που γενικά είστε πιο ευαίσθητοι και επιρρεπείς στον πόνο, μπορείτε να το διευκρινίσετε και να εφαρμοστεί ειδική αναισθητική κρέμα στην περιοχή.

Πότε θα χρειαστεί να το επαναλάβω;

Η διάρκεια του αποτελέσματος δεν είναι ίδια για όλους. Σε έναν βαθμό εξαρτάται από τον ίδιο τον οργανισμό και τον τρόπο που απορροφά τη νευροτοξίνη. Σε γενικές πάντως γραμμές, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για ένα περίπου εξάμηνο. Συνήθως, οι ασθενείς επαναλαμβάνουν τη θεραπεία 2-3 φορές ετησίως.

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ