Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών | Ο Αποτελεσματικός Τρόπος να Αντιμετωπίσετε την Τριχόπτωση

Το κεφάλαιο «μαλλιά» απασχολεί πολλούς από εμάς, τον καθένα για διαφορετικούς ίσως λόγους. Άλλος αντιμετωπίζει τριχόπτωση, άλλος αραίωση, άλλος λιπαρότητα…Σε γενικές γραμμές αυτό που άντρες και γυναίκες επιθυμούν είναι υγιή, πλούσια και με όγκο μαλλιά. Οι εχθροί των μαλλιών μας, πολλοί. Αφενός εσωτερικοί: Στρες, κακή διατροφή, ελλιπής ενυδάτωση και ύπνος. Αφετέρου εξωτερικοί: Βαφές, τεχνικές επεξεργασίες και προϊόντα styling, εργαλεία θερμότητας. Αυτό όμως που κατά κύριο λόγο παίζει ρόλο ειδικά όσον αφορά την αραίωση, είναι η κληρονομικότητα. Η τάση για αραίωση, ειδικά στους άντρες, είναι κυρίως θέμα DNA. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αφηνόμαστε πλέον «αβοήθητοι» στο θέμα των γονιδίων, χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης. Ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, τη λύση ήρθε να προσφέρει η αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών. Αν έχετε ακούσει την ύπαρξή της μόνο σε συσχέτιση με το πρόσωπο, ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε και για τις ευεργετικές της ιδιότητες όσον αφορά το τριχωτό της κεφαλής.

Τι ακριβώς είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών;

Όπως και η αντίστοιχη θεραπεία προσώπου, η αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στην αξιοποίηση των κυττάρων του αίματος των ασθενών. Το ενισχυμένο αίμα που χρησιμοποιείται κατά την αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών αποτελεί έναν πραγματικό «ευεργέτη» για το τριχωτό της κεφαλής. Η διαδικασία είναι ενέσιμη και φυσικά πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο Δερματολόγο.

Συχνά πολλοί αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει ο εν λόγω επιθετικός προσδιορισμός. Αυτόλογη λοιπόν χαρακτηρίζεται ακριβώς επειδή βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενούς. Στην ουσία κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται ενεργοποίηση συμπυκνωμένων κυττάρων του αίματος, των οποίων η δράση προωθεί την πύκνωση των μαλλιών.

Τι θα μου προσφέρει η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών, είναι η τελευταία λέξη της Επιστήμης της Δερματολογίας όσον αφορά την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων καταπολέμησης της τριχόπτωσης. Πιο συγκεκριμένα, δρα προσφέροντας:

 • Αναχαίτιση/αναστολή της τριχόπτωσης
 • Τόνωση της ανάπτυξης των τριχών
 • Καταπολέμηση της αραίωσης
 • Φυσικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα
 • Αναγέννηση τριχοθυλακίων
 • Προληπτική δράση ενάντια στην τριχόπτωση
 • Ενεργοποίηση της αναγενούς φάσης των τριχοθυλακίων που βρίσκονται εν υπνώσει

Αν σας προβληματίζει το εν λόγω πρόβλημα και ακόμη αναζητάτε μια μέθοδο που θα σας προσφέρει πράγματι αποτέλεσμα, δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας ως προς την αποδοτικότητα ή την ασφάλεια της εν λόγω τεχνικής.

Ποια είναι η διαδικασία;

Όπως είπαμε, πρόκειται για μια θεραπεία ενέσιμη. Είναι εξαιρετικά απλή και δεν προκαλεί καθόλου πόνο. Αρχικά πραγματοποιείται η αιμοληψία και εν συνεχεία ακολουθεί η επεξεργασία (φυγοκέντρηση και ενεργοποίηση) του αίματος αυτού. Κατόπιν, το θεραπευτικό διάλυμα χορηγείται μέσω μικροσκοπικών ενέσεων και εφαρμόζεται στα προβληματικά σημεία που πάσχουν από αραίωση.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ και πότε θα δω αποτέλεσμα;

Ορατή βελτίωση θα παρατηρήσετε από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Μετά την πρώτη έγχυση του θεραπευτικού διαλύματος, το τριχωτό της κεφαλής σας θα αναζωογονηθεί άμεσα. Ωστόσο, ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κάθε περιστατικό χρειάζεται διαφορετικό αριθμό συνεδριών, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τις περισσότερες θεραπείες. Αναλόγως της έκτασης του προβλήματος και του υποβάθρου κάθε ασθενούς, κατά μέσο όρο χρειάζονται τρεις – τέσσερις περίπου εγχύσεις σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχετε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα που μπορεί να σας προσφέρει η αυτόλογη μεσοθεραπεία. Μετά την πραγματοποίηση της θεραπείας αυτής, ο ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στο σπίτι και τις δραστηριότητές του. Δεν απαιτείται δηλαδή κανένα διάστημα αποθεραπείας.

Είναι πράγματι αποτελεσματική η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών;

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά πολύ πιθανό να αναρωτιέστε αν τελικά θα έχετε όντως λύση στο θέμα της αραίωσης. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως ναι, οι κλινικές μελέτες προσυπογράφουν την απόδοση της θεραπείας αυτής όσον αφορά το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Μάλιστα, είναι αποτελεσματική ακόμη και για περιπτώσεις όπου ο ασθενής αντιμετωπίζει σοβαρές καταστάσεις υγείας, όπως η τριχόπτωση στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και στη λεγόμενη γυροειδή αλωπεκία. Όλα αυτά χάρη στη δύναμη των ενισχυμένων κυττάρων του αίματος που απελευθερώνονται με την ενεργοποίησή του.

Γιατί να κάνω Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών;

Ανάμεσα σε όλες τις υφιστάμενες επιλογές που υπάρχουν για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση, γιατί να επιλέξετε την αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών; Πολύ πιθανό να σας γεννηθεί αυτή η απορία και σίγουρα απόλυτα εύλογο. Πράγματι, υπάρχει πλέον πληθώρα διαθέσιμων και αποδοτικών επιλογών όσον αφορά το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Ας δούμε λοιπόν γιατί να προτιμήσετε τη μέθοδο αυτή:

 • Καταφέρνει με φυσικό τρόπο να διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών και να ενισχύσει τον όγκο και την πυκνότητά τους.
 • Βελτιώνει την ποιότητα της τρίχας
 • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των τριχών
 • Μειώνει τόσο την απώλεια μαλλιών γενικά, όσο και την οξεία απώλεια μαλλιών της τελογενούς τριχόπτωσης
 • Είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος με υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών
 • Είναι 100% ασφαλής
 • Μεταξύ των μη φαρμακευτικών και χειρουργικών θεραπειών, είναι η μόνη αποδεδειγμένα αποτελεσματική

Μπορώ να τη συνδυάσω με άλλες θεραπείες για την τριχόπτωση;

Αν βρίσκεστε ήδη σε κάποια διαδικασία αντιμετώπισης της αραίωσης των μαλλιών σας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μπορείτε παράλληλα με τη λήψη της αγωγής σας, αν σας έχουν χορηγηθεί φάρμακα ή με άλλες θεραπείες μαλλιών, να κάνετε και αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Είναι σίγουρα ασφαλής μέθοδος;

Εφόσον γίνει από έμπειρο και καταρτισμένο ειδικό, ναι. Στις Κλινικές μας διαθέτουμε αποκλειστικά μια ομάδα τέτοιων ειδικών, που αναλαμβάνει πολλές περιπτώσεις τέτοιων ασθενών και εξασφαλίζει τη βελτίωση της τριχόπτωσής τους σε τακτική βάση.

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ