Αυτόλογη-Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία
Προσώπου και Σώματος

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου , είναι μία ενισχυμένη και επαναστατική θεραπεία ανάπλασης και αντιγήρανσης, που χρησιμοποιεί πρωτεΐνες (αυξητικούς παράγοντες), οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναπλάθουν και να επανορθώνουν βλάβες ιστών. Αυτές οι πρωτεΐνες, παράγονται από τα ενεργοποιημένα κύτταρα του αίματος, που λαμβάνονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

 H ενεργοποίηση των κυττάρων αυτών, τα καθιστά ικανά να εκκρίνουν αυξητικούς παράγοντες, ώστε να ενισχύσουν την αποκατάσταση των ιστών, που έχουν υποστεί βλάβες, ενεργοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα για ανάπλαση και τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Λόγω του ότι χρησιμοποιεί τη δύναμη των δικών μας κυττάρων, η συγκεκριμένη μεσοθεραπεία λέγεται και αυτόλογη.

Είναι και απλή και κυρίως ανώδυνη. Κατά την αυτόλογη μεσοθεραπεία,  συλλέγεται μια μικρή ποσότητα από το δικό μας αίμα, περίπου 5 – 15 ml, όσο δηλαδή χρειάζεται για μια γενική εξέταση αίματος.

Αυτολογη Μεσοθεραπεια

Ναι, γιατί στην αυτόλογη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται ειδική φυγοκέντριση, επιτυγχάνοντας συγκέντρωση των κυττάρων αυτών και αυξητικών παραγόντων 4 – 6 φορές μεγαλύτερη, από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα στην μεσοθεραπεία και φυσικά, προσφέροντας έτσι αυξημένες αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια, γίνεται ενεργοποίηση των κυττάρων του αίματος, προκειμένου να απελευθερώσουν αυξητικούς παράγοντες και γίνεται έγχυση τους, με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, στα σημεία του δέρματος που χρειάζεται ανάπλαση. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι τέτοια η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, που η διαφορά είναι εμφανής, ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για παράδειγμα, το πρόσωπο αρχίζει άμεσα να φαίνεται πιο νεανικό, αναζωογονημένο και λαμπερό, από την επόμενη κιόλας μέρα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία  είναι αποτελεσματική:

 • Στη μείωση των ρυτίδων και στη σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού, αφού εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναδομώντας και αναπλάθοντας το δέρμα τοπικά και βοηθώντας το να παράγει μόνο του κολλαγόνο και ελαστίνη.
 • Στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, είτε ως θεραπεία από μόνη της, είτε σε συνδυασμό με fractional laser, βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα και τραύματα.
 • Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, στη ράχη και στο στήθος. Πρόκειται για μια ισχυρή θεραπεία αποκατάστασης ουλών ακμής, ειδικά σε συνδυασμό με θεραπείες fractional laser, με αποτελέσματα μέσα σε έναν κύκλο 6 – 8 συνεδριών.
 • Στην ενίσχυση της παραγωγής του φυσικού μας κολλαγόνου, καθώς και στην καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με θεαματικά αποτελέσματα.

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας στην Derm & Plastic Surgery Clinic, γίνεται είτε με τοπική έγχυση με μικροενέσεις ή χωρίς ενέσεις, με την ειδική συσκευή DERMAPEN.

 • Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια επαναστατική θεραπεία ανάπλασης και αντιγήρανσης, καθώς έχει το αποτέλεσμα χειρουργικού lifting, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση και νυστέρι (lifting χωρίς νυστέρι) .
 • Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, ξεκινά με την εφαρμογή του Fractional Laser, που δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ερεθίζοντας τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν φυσικό κολλαγόνο και ελαστίνη και προκαλώντας έτσι την αναζωογόνηση του δέρματος, εκ των έσω.

Με τον συνδυασμό αυτό, τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης και ανάπλασης μεγιστοποιούνται, χάρη στην επιπλέον δράση των δικών μας ενεργοποιημένων κυττάρων του αίματος, με τις αναπλαστικές ιδιότητες των αυξητικών τους παραγόντων. Συνολικά η θεραπεία διαρκεί 30 – 45 λεπτά και με την χρήση ειδικών αναπλαστικών προϊόντων, επιστρέφει κανείς στις καθημερινές του δραστηριότητες, από την επόμενη κιόλας μέρα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο ασφαλής είναι;
Στο πρόσωπο, η ενόχληση είναι ελάχιστη, μόνο κατά τη στιγμή της εφαρμογής και κάποιοι μάλιστα, δεν την αισθάνονται καθόλου. Σε περίπτωση όμως, που κάποιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας μπορεί να εκμηδενίσει, την πιθανότητα οποιασδήποτε ενόχλησης. Αμέσως μετά την θεραπεία, μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Χρειάζονται 1 έως 2 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 2 – 3 μηνών στις περισσότερες περιπτώσεις. H πλήρης όμως αγωγή αυτόλογης μεσοθεραπείας , μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση και ασθενή.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, που μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

Είναι επώδυνη θεραπεία;
Όχι. Στο πρόσωπο η ενόχληση είναι ελάχιστη, κατά τη στιγμή της εφαρμογής και η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για 30 λεπτά πριν την θεραπεία, εκμηδενίζει την πιθανότητα οποιασδήποτε ενόχλησης.

Μπορώ να επιστρέψω άμεσα στις δραστηριότητές μου;
Μετά το τέλος της συνεδρίας της αυτόλογης μεσοθεραπείας, μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός, ο οποίος υποχωρεί τις επόμενες ώρες. Με την χρήση ειδικών αναπλαστικών, καλυπτικών προϊόντων, μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως, στις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς καθόλου περιορισμούς.

Τι πρέπει να προσέξω πρίν την θεραπεία;

 • Για 10 ημέρες πριν την θεραπεία, θα πρέπει να αποφύγετε την λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (π.χ.Mesulid, Brufen, Voltaren) και αναλγητικών (π.χ. ασπιρίνη), που αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας και συνεπώς εκχυμώσεων.
 • Για τον ίδιο λόγο και για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αποφύγετε επίσης, την λήψη βιταμινών, όπως Βιταμίνη Ε, Ginko Biloba και πολυβιταμινούχων σκευασμάτων.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, μια ημέρα πριν και μια ημέρα μετά την θεραπεία σας.

Τι πρέπει να κάνω μετά την θεραπεία;

 • Αποφύγετε την χρήση ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών παυσίπονων (mesulid, brufen, ponstan) για 3 ημέρες μετά την θεραπεία.
 • Την ημέρα της εφαρμογής, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση makeup, ενώ την επόμενη ημέρα χρησιμοποιήστε την αντηλιακή σας κρέμα και μια καλή αναπλαστική κρέμα.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Το κόστος της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας ξεκινά από 250 ευρώ.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΥΤΟΛΟΓΗ-ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μέθοδος που κάνουν για την αυτόλογη μεσοθεραπεία στην Derm & Plastic Surgery Clinic, είναι διαφορετική και αυτό πιστεύω κάνει τα αποτελέσματά τους τόσο εντυπωσιακά...

Anja Weisflog

Είναι από τις καλύτερες θεραπείες που έκανα ποτέ! Μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας, είδα τις μικρορυτίδες να εξαφανίζονται. Το πρόσωπο μου έγινε...

Περισσότερα

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

με αυτή τη μεσοθεραπεία. Αν θέλετε να δείτε ένα λαμπερό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και σημάδια, σας την συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη!...

Sarah Enderlin

Δεν γνώριζα ότι αυτή η νέα μεσοθεραπεία, θα είχε τέτοια αποτελέσματα! Έχοντας πολύ ευαίσθητο δέρμα και αρκετές αλλεργίες, δεν ήθελα να δοκιμάσω...

Περισσότερα

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

γιατί η κ. Ζωγράφου είναι εξειδικευμένη γιατρός με Μάστερ στην Αναγεννητική Ιατρική και στα Βλαστικά Κύτταρα. Έκανα την συγκεκριμένη θεραπεία για τριχόπτωση...

Λυδία Πετράκη

Επέλεξα την Derm & Plastic Surgery Clinic γιατί κάνουν αυτόλογη μεσοθεραπεία και έχουν 6 φορές περισσότερους αυξητικούς παράγοντες και γιατί η κ. Ζωγράφου ...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα  Εγγραφείτε στο newsletter μας
  και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

   ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

   ΦΥΛΛΟ