Αποτρίχωση στην εποχή της Καραντίνας – Μένουμε Σπίτι

Αποτρίχωση στο σπίτι σε περίοδο καραντίνας

Ιδέες και Λύσεις για Αποτρίχωση στο Σπίτι

Αποτρίχωση στην εποχή που ο κορονοϊός μας συστήθηκε με θράσος και χωρίς να μας ρωτήσει. Αρκετά δύσκολο!! Πέραν από το φόβο της μόλυνσης από τον ιό, υπάρχει και ο φόβος της τρίχας κάγκελο. Γνωστή φοβία των απανταχού γυναικών, ειδικά κατά τη διάρκεια που η καραντίνα μας έχει γίνει βίωμα.

Βέβαια αυτοί οι προβληματισμοί θεωρούνται από τον αντρικό πληθυσμό, ως τουλάχιστον περιττοί. Καθότι ως γνωστόν, εκείνοι απολαμβάνουν το αποτέλεσμα και όχι τη διαδικασία. Μας βλέπουν περιποιημένες και όμορφες και νομίζουν ότι έτσι γεννηθήκαμε. Πλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες, επιλέγουν τη μέθοδο της laser αποτρίχωσης για οριστικό αποτέλεσμα. Μεταξύ μας, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αποτρίχωση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το laser. Είναι οικονομικό, ανώδυνο και το κυριότερο… έχει μακροπρόθεσμα και μόνιμα αποτελέσματα!!

Τι γίνεται όμως, όταν μια πανδημία μας έχει κλείσει στο σπίτι; Πως να κάνεις laser αποτρίχωση στην περίοδο της καραντίνας; Πώς θα διατηρήσεις τις τρίχες σε ένα επίπεδο ανθρώπου και όχι αρκούδας, χωρίς όμως να χαλάσεις την σειρά του laser; Εδώ και δύο μήνες περίπου είμαστε σε καραντίνα και το logo “μένουμε σπίτι” έγινε πιο πολυφορεμένο κι από τις βάτες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80’.

Και λοιπόν; Μήπως το έχεις δει λίγο ως δικαιολογία;; Μήπως βρήκες την ευκαιρία να ξεχάσεις ότι είσαι γυναίκα και να αφήσεις τις τρίχες να γίνουν πλεξουδάκια;;; Συγκεντρώσου λοιπόν, ανασυγκροτήσου και ξεκίνα να μοιάζεις με θηλυκό και όχι με τριχωτή διαδήλωση.

Μην μου λες δεν γίνεται! Όλα γίνονται. Είσαι σε καραντίνα στο σπίτι σου και όχι σε κάποια σπηλιά του όρους Κιλιμάντζαρο. Οπότε γίνεται! Κι αν δεν ξέρεις εσύ τον τρόπο, τον ξέρουμε εμείς. Φυσικά και υπάρχουν κόλπα, ακόμα και όταν μένουμε σπίτι. Εμείς τα ξέρουμε και θα τα πούμε και σε εσένα.

Σου έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα, για laser αποτρίχωση ιδέες και λύσεις για το σπίτι. Σε αφορούν είτε είσαι σε καραντίνα με τον σύντροφό σου, είτε όχι. Ακόμη και μόνη να είσαι, οφείλεις να αντιπροσωπεύεις επάξια τη γυναικεία σου φύση. Άντε μην αγκομαχάς. Θα δεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Αποτρίχωση στο Πρόσωπο

Στο πρόσωπο έχεις MONO δύο επιλογές:

 1. Να ψαλιδίσεις μόνη σου τις τρίχες στο πρόσωπο και στην ευρύτερη περιοχή του (πιγούνι, λαιμό), με ένα μικρό και κυρτό κατά προτίμηση ψαλιδάκι νυχιών, για να τις ψαλιδίσεις όσο πιο κοντές μπορείς. Την διαδικασία αυτή μπορείς να την επαναλάβεις όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λήξει η καραντίνα, καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί 3-4 ημέρες, ανάλογα βέβαια και με τον βαθμό ανάπτυξης της τριχοφυΐας σου.
 2. Να χρησιμοποιήσεις αποτριχωτική κρέμα. Ναι, ναι, μην τη φοβηθείς. Αντιθέτως, θα εξαφανίσει με ενζυμικό τρόπο τις τρίχες πολύ κοντά στην έκφυσή τους, αφήνοντας παράλληλα ανέπαφο τον τριχικό θύλακο. Το αποτέλεσμα θα κρατήσει για περίπου 1 εβδομάδα και θα σε αποζημιώσει αφήνοντας απαλό και μεταξένιο δέρμα. Η μέθοδος αυτή είναι απλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο σπίτι για αποτρίχωση σε πρόσωπο, γεννητικά όργανα και σώμα.

Αποτρίχωση στο Σώμα

Εδώ οι επιλογές είναι περισσότερες

 1. Μπορείς να δανειστείς το trimmer του συντρόφου σου και να τριμάρεις τις τρίχες σε όλο το σώμα (πόδια, μασχάλες, μπικίνι, χέρια). Θα γκρινιάξει αλλά θα στο δώσει. Να θυμάσαι ότι ΔΕΝ προτείνεται η χρήση του trimmer στο πρόσωπο, αλλά μόνο στο σώμα. Ουσιαστικά το trimmer λειτουργεί όπως ένα ψαλιδάκι που κονταίνει το μήκος της τρίχας, αφήνοντας ανέπαφο τον τριχικό θύλακο. Με την διαφορά ότι είναι πολύ γρηγορότερο από ένα ψαλιδάκι και έτσι σε λίγα λεπτά έχεις ξεμπερδέψει ακόμη και με μεγάλες περιοχές όπως τα πόδια. Το αποτέλεσμα διαρκεί 4 – 7 ημέρες, ανάλογα βέβαια και με την περιοχή, αλλά και το βαθμό ανάπτυξης της τριχοφυΐας σου.
 2. Και πάλι χρήση αποτριχωτικής κρέμας, που όπως προαναφέραμε θα αφήσει το δέρμα σου μεταξένιο για διάστημα περίπου 1 εβδομάδας.
 3. Ξύρισμα. Ναι ξύρισμα. Μην τρομάζεις! Άκουσον με, τρόμαξον δε!!

Ίσως θα έχεις ακούσει από κέντρα αισθητικής που κάνουν φωτόλυση αντί για laser ή ιατρεία με παλαιότερης γενιάς laser, ότι δεν πρέπει να ξυρίζεσαι ανάμεσα στις συνεδρίες. Οπότε θα σου προτείνουν να μην ξυριστείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας γιατί έτσι θα δυναμώσει η τρίχα σου. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Όχι τουλάχιστον με τα νεότερα και υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως αυτό που διαθέτει η Derm & Plastic Surgery Clinic (7ης γενιάς Αλεξανδρίτης). Όλοι εσείς που κάνετε Laser Αποτρίχωση σε εμάς, γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να ξυριστείτε άφοβα ανάμεσα στις συνεδρίες σας, είτε βρισκόμαστε σε εποχή κορονοϊού, είτε όχι.

Το ξύρισμα δεν επηρεάζει τον τριχικό θύλακο και έτσι θα συνεχίσεις  κανονικά με τις laser συνεδρίες σου όταν τελειώσει η καραντίνα.

Μικρά Μυστικά για Αποτρίχωση στο Σπίτι:

 • Ελπίζουμε όλοι ότι η καραντίνα και ο κορονοϊός, θα αποτελούν μακρινό παρελθόν σε ένα μήνα από τώρα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να χάσεις πάνω από μία ή δύο συνεδρίες. Σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείς. Η Derm & Plastic Surgery Clinic διαθέτει το καλύτερο και πιο σύγχρονο μηχάνημα Laser της ελληνικής αγοράς, οπότε μαζί, θα κερδίσουμε ξανά τον χαμένο χρόνο.
 • Όλες οι παραπάνω μέθοδοι αφήνουν ανέπαφο τον θύλακο της τρίχας. Οπότε δεν επηρεάζουν τη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του laser. Σε αντίθεση με το κερί ή τις αποτριχωτικές μηχανές που αφαιρούν τον τριχικό θύλακο.
 • Τέλος μην ξεχνάς να κάνεις καλή ενυδάτωση μετά από τη χρήση αποτριχωτικής κρέμας, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς.
 • Πρόσεχε μην ξυριστείς στο πρόσωπο. Ποτέ δεν βάζουμε ξυράφι στο πρόσωπο.

Σου δώσαμε αρκετές ιδέες για αποτρίχωση στο σπίτι. Τώρα λοιπόν που καθάρισες, μαγείρεψες, τακτοποίησες τις ντουλάπες σου και έκανες γλυκά ξεπατικωμένα από τον Άκη (τον Πετρετζίκη) είναι καιρός να ασχοληθείς και λιγάκι με τον εαυτό σου. Η Άνοιξη και το Πάσχα είναι ήδη εδώ και το ίδιο και ο υπέροχος ελληνικός ουρανός. Ευτυχώς έχουμε λοιπόν την δυνατότητα να βγούμε στα μπαλκόνια μας και στις ταράτσες μας, να φορέσουμε τα σορτσάκια μας και να απολαύσουμε τον ήλιο μας. Λίγο urban μαύρισμα και λίγη βιταμίνη D δεν είναι ποτέ κακή ιδέα, ειδικά όταν συνοδεύονται από όμορφα, λεία, αποτριχωμένα πόδια.

Μένουμε Σπίτι… Μένουμε Όμορφες

#stayhome #staysafe #staybeautiful

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ