Alidya | Ενέσιμη Μεσοθεραπεία για την Κυτταρίτιδα

Alidya κυτταριτιδα αντιμετωπισηΗ Κυτταρίτιδα αποτελεί το συνηθέστερο αισθητικό πρόβλημα των γυναικών. Ακόμη και οι πιο νέες, γυμνασμένες και επιμελείς ως προς τη διατροφή και την ενυδάτωσή τους, δεν γλιτώνουν από αυτά τα ανεπιθύμητα «λακκουβάκια». Γι’ αυτό και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισής της ήταν προτεραιότητα της σύγχρονης Δερματολογίας. Από τα πλέον πιο αξιόλογα anti-cellulite σκευάσματα είναι αυτό της Alidya, το οποίο εντάξαμε άμεσα στους “συμμάχους” της Derm & Plastic Surgery Clinic.

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος Alidya

Πρόκειται για μια τεχνική ενέσιμης μεσοθεραπείας σώματος για την κυτταρίτιδα της Εταιρείας Marllor. Ο λόγος που την εντάξαμε αμέσως στις υπηρεσίες των Κλινικών μας είναι η αποτελεσματικότητά της. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει αισθητά στην καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού χάρη στη σύνθεσή της.

Περιέχοντας ένα σύνολο πολύ δραστικών συστατικών, η μέθοδος Alidya βασίζεται σε τεχνικές εξελιγμένης τεχνολογίας και σύγχρονων προσεγγίσεων. Πρόκειται για το πρώτο ενέσιμο ιατροτεχνολογικό σκεύασμα που σχεδιάστηκε ειδικά για τη θεραπεία των ατελειών του δέρματος, οι οποίες οφείλονται σε μεταβολές στην στοιβάδα του λιπώδους ιστού. Μία τέτοια «δερματική ατέλεια» είναι άλλωστε και η Κυτταρίτιδα.

Πώς δρα η μεσοθεραπεία Alidya;

Η Anti-Lipo Dystrophic Agents, όπως είναι και η πλήρης ονομασία της, είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν εξάλειψης του υποδόριου λίπους. Υποδόριο ονομάζεται το λίπος που βρίσκεται στην πιο εσωτερική στιβάδα του δέρματος μαζί με τους συνδετικούς ιστούς.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με έγχυση συγκεκριμένων ενεργών συστατικών στην προβληματική περιοχή με την τεχνική των μικροενέσεων micro-injections. Η έγχυση αυτή διενεργείται με τη χρήση ειδικών αποστειρωμένων και πολύ λεπτών μικροβελόνων.

Tα συστατικά που περιέχονται σtην Alidya λοιπόν, διεγείρουν τη δημιουργία λιπολυτικών γονιδίων και καταστρέφουν τις τοξικές ουσίες που οδηγούν σε διόγκωση των λιποκυττάρων.

Είναι ασφαλής η Θεραπεία Alidya;

Εφόσον γίνεται από τον σωστό ειδικό, ναι. Ουσιασικά, πρόκειται για μία απλή, μη χειρουργική διαδικασία. Οπότε αυτό που έχει να κάνει ο ασθενής είναι να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού του. Σε αυτές θα συμπεριληφθεί σίγουρα η αποφυγή εφαρμογής οποιουδήποτε καλλυντικού προϊόντος στην περιοχή θεραπείας για 10-12 ώρες μετά τη συνεδρία.

Εκτός αυτού, θα πρέπει για το διάστημα που θα ορίσει ο ιατρός, να αποφύγει:

 • Έντονες σωματικές δραστηριότητες (κολύμπι, βάρη κλπ)
 • Άμεση έκθεση σε θερμότητα και δραστηριότητες, όπως η ηλιοθεραπεία

Ποια είναι τα κύρια ενεργά συστατικά της;

 • A πολυαμινοξύ
 • D-(+) α-D-γλυκοπυρανόζη
 • 1-4 γλυκοσιδάση
 • Αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό νάτριο
 • Ρυθμιστικό σύστημα αμινοξέων με διορθωτικό διττανθρακικό νάτριο
 • Διακανονιστής ωσμωτικότητας

Πονάει η Alidya;

Όχι. Το μόνο που θα νιώσετε είναι ένα ελάχιστο στιγμιαίο τσίμπημα, το οποίο μπορεί να μην γίνει καν αντιληπτό. Ωστόσο για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, υπάρχει δυνατότητα να γίνει προληπτική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Τι προσφέρει η μεσοθεραπεία Alidya;

Όπως είπαμε πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική μη επεμβατική μέθοδο καταπολέμησης της Κυτταρίτιδας. Στα θετικά της στοιχεία περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

 • Αυξάνει την ελαστικότητα
 • Ενεργοποιεί τη σύνθεση Κολλαγόνου
 • Μειώνει την ένταση των ραγάδων
 • Αναζωογονεί το δέρμα
 • Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος (Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της διαπερατότητας των τριχοειδών αγγείων)

Πώς ξεκινά η διαδικασία;

Σε πρώτο στάδιο, ο ειδικός μαρκάρει την επίμαχη περιοχή και πραγματοποιεί τον σχεδιασμό του προβληματικού σημείου. Εν συνεχεία, πραγματοποιείται η διαδικασία, κατά την οποία γίνεται η έγχυση του υλικού με μια πολύ λεπτή βελόνα.

Τι άλλο προσφέρει η Alidya;

Με τη συγκεκριμένη μεσοθεραπεία, πραγματοποιείται στην ουσία εξουδετέρωση των τοξικών εκείνων στοιχείων που προκαλούν διόγκωση των λιποκυττάρων. Ακόμη, μέσω τη βοήθεια της Alidya αποκαθίστανται τα επίπεδα του οξυγόνου στον δερματικό ιστό και επέρχεται εξισορρόπηση των δερματικών κυττάρων. Με τον τρόπο αυτό, η επιδερμίδα γίνεται περισσότερο λεία και τα ανεπιθύμητα “λακκουβάκια” μειώνονται. Μάλιστα, ένα ακόμη θετικό της μεθόδου αυτής είναι ότι ο τρόπος δράσης της εξασφαλίζει και τη μελλοντική παρεμπόδιση της εξάπλωσης της Κυτταρίτιδας.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της Alidya;

Όπως στις περισσότερες τέτοιου χαρακτήρα θεραπείες, η διάρκεια των αποτελεσμάτων δεν είναι 100% προκαθορισμένη. Πιο συγκεκριμένα, αυτή εξαρτάται από τον οργανισμό του ασθενή και την έκταση της επίμαχης περιοχής που έγινε η εφαρμογή της Alidya. Τέλος, ρόλο παίζουν και παράγοντες, όπως η ηλικία και το Lifestyle του ασθενούς, καθώς και από τον βαθμό σοβαρότητας του προβλήματος.

Σε ποια σημεία μπορώ να κάνω τη θεραπεία;

Η μεσοθεραπεία Alidya μπορεί να γίνει σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνεται η κυτταρίτιδα. Συνηθέστερα οι ασθενείς επιλέγουν να κάνουν τις ενέσεις:

 • Στους γλουτούς
 • Στους μηρούς
 • Στα πόδια

Σε ποιες περιπτώσεις είναι ιδανική;

Η μεσοθεραπεία Alidya μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στις περιπτώσεις αρχικών σταδίων εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Αν δηλαδή τώρα αρχίζετε να βλέπετε τα πρώτα της σημάδια, είναι η ιδανική στιγμή να κλείσετε ραντεβού στην Derm & Plastic Surgery Clinic.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω;

Αφού πραγματοποιηθεί το αρχικό ενημερωτικό ραντεβού με τον ειδικό και του εξηγήσετε τις προσδοκίες σας, θα καθοριστεί και ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών. Αυτός σε γενικές γραμμές θα εξαρτηθεί από:

 • Την προβληματική περιοχή
 • Την ηλικία σας
 • Τον τρόπο ζωής σας

Για διατήρηση των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων συνίσταται επανάληψη των ενέσεων μία φορά τον χρόνο.

Υπάρχει περίπτωση αυτή η θεραπεία να μην είναι για εμένα;

Όχι. Εκτός κι αν είστε έγκυος, θηλάζουσα, αν πάσχετε από σοβαρές νεφρικές ή ηπατικές παθήσεις, έχετε διαβήτη ή διαταραχές του θυροειδούς, πάσχετε από ασθένειες του αίματος ή έχετε ιστορικό χρήσης φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα.

Καθώς η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με μια πολύ λεπτή βελόνα, ο πόνος είναι μηδαμινός, αν και οι ασθενείς που είναι πολύ ευαίσθητοι ή ανησυχούν για τον πόνο μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση τοπικού αναισθητικού. Όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα πρέπει να υποχωρήσουν εντός λίγων ωρών από την ένεση και οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται να επικοινωνούν με τον γιατρό τους εάν εμφανίσουν απροσδόκητες ή παρατεταμένες επιπτώσεις.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ