Make It Clear: Το Πρωτόκολλο που καταπολεμάει την Ακμή

Η Ακμή είναι ένα από τα δερματικά προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερους την ίδια ή σε διαφορετικές φάσεις ζωής. Στις περισσότερες περιπτώσεις εκδηλώνεται στην εφηβική ηλικία και παρόλο που δεν εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο για τη ζωή, έχει σοβαρές συναισθηματικές επιπτώσεις. Ειδικά στους εφήβους, που ήδη έχουν ανασφάλειες με την εικόνα τους και προβαίνουν συχνά σε εσωτερική σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, μπορεί να λειτουργήσει ως μεγάλο πλήγμα για την αυτοπεποίθηση. Για τον λόγο αυτό η αναζήτηση μιας θεραπείας αποτελεσματικής που θα φέρει δραστική λύση στο πρόβλημα αυτό, ήταν πρωταρχικό μέλημα των Ιατρών της Derm & Plastic Surgery Clinic. Έτσι, δημιουργήθηκε η θεραπεία “Make It Clear”.

Make It Clear: «Καθαρίζει» μια για πάντα την ακμή

Πριν περάσουμε στην αντιμετώπιση, αξίζει να αναφέρουμε εν συντομία τους «συνήθεις υπόπτους» πίσω από την ακμή. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, αυτή η δερματική πάθηση οφείλεται σε:

 • Υπερδραστηριότητα σμηγματογόνων αδένων – Αυξημένη παραγωγή σμήγματος
 • Απόφραξη των εκφορητικών πόρων των σμηγματογόνων αδένων. Οι αποφραγμένοι πόροι εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος ως μαύρα στίγματα ή άσπρα στοιχεία
 • Υπερανάπτυξη βακτηριδίων όπως του προπιονοβακτηριδίου της ακμής (P. Acnes).
 • Δημιουργία φλεγμονής

Παρόλο λοιπόν που είναι ένα τόσο συχνό φαινόμενο, η εύρεση μιας αποτελεσματικής θεραπείας καθίσταται δύσκολη για πολλούς ασθενείς. Ακόμη κι αν καταφέρουν να δώσουν μια ευκαιριακή λύση στο πρόβλημα, η ακμή συχνά επανέρχεται βάζοντας τέλος στις ελπίδες τους για απαλλαγή από αυτή.

Γι’ αυτό λοιπόν και ήταν επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός πρωτοκόλλου που θα δώσει όντως μόνιμη λύση στα προβλήματα ακμής. Αφουγκραζόμενοι το «κενό» αυτό, έχουμε εδώ και τρία περίπου χρόνια δημιουργήσει την πρωτοποριακή θεραπεία “Make It Clear”.

Τι ακριβώς είναι η θεραπεία Make It Clear

Η “Make It Clear” πρόκειται στην πραγματικότητα για την εξέλιξη ήδη γνωστών και δοκιμασμένων υπο-θεραπειών. Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλό της εμπεριέχει έξι διαφορετικές υπο- θεραπείες, οι οποίες είναι:

 • Dermapen
 • Fractional Laser
 • Peeling Ακμής
 • Dermalux
 • Φαρμακευτική Αγωγή με Χάπια
 • Φαρμακευτικές Κρέμες

Η επιτομή της εξατομίκευσης στη θεραπεία της ακμής

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς από τα παραπάνω θα εφαρμόσουμε σε εσάς, δεν μπορούμε να σας παρέχουμε de facto απάντηση. Όχι προτού δούμε και εξετάσουμε ενδελεχώς τη δική σας περίπτωση ακμής. Η πρωτοπορία της θεραπείας μας και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της έγκειται άλλωστε σε αυτή ακριβώς την εξατομίκευση. Αποφεύγοντας τις γενικευμένες προσεγγίσεις που μόνο σε σύγχυση μπορούν να οδηγήσουν, αντιμετωπίζουμε τον κάθε ασθενή ως κάτι μοναδικό. Άλλωστε, κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική και, ακόμη και αν μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με μια άλλη, σίγουρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Εφόσον λοιπόν εξεταστεί το δικό σας πρόσωπο, περνάμε στην εφαρμογή του Make It Clear πρωτοκόλλου.

Από τι εξαρτάται η ακριβής μορφή της Θεραπείας;

Η δομή της θεραπείας διαμορφώνεται αφού ληφθούν υπόψιν παράγοντες όπως:

 • Ο τύπος της ακμής του ασθενούς
 • Το μέγεθος του προβλήματος
 • Το lifestyle του ασθενούς
 • Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις
 • Ο χρόνος αποθεραπείας

Make It Clear: Τα στάδια της Θεραπείας

Πρώτο Στάδιο: Resurfacing

Σε πρώτη φάση επιχειρείται η διαδικασία της επανεμφάνισης του καθαρού προσώπου. Πρόκειται γι΄ αυτό που οι Δερματολόγοι αποκαλούν Resurfacing και επιτυγχάνεται με θεραπείες αναπλαστικού χαρακτήρα, όπως το Fractional Laser και το Dermapen.

Παρόλο που είναι δύο ευρέως διαδεδομένες θεραπείες, οι Κλινικές μας και εδώ διαφοροποιούνται. Και αυτό, γιατί διαθέτουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως το πανίσχυρο Edge One CO2 Laser της Εταιρείας Jeisys και το αυθεντικό Dermapen 4. Έτσι, προσφέρουμε ασύγκριτη ασφάλεια, ταχύτητα και ακρίβεια στον μικροβελονισμό του δέρματος.

Κατά το στάδιο αυτό λοιπόν ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού με την ταυτόχρονη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πραγματοποιείται με τον τρόπο αυτό το προαναφερθέν Resurfacing. Το δέρμα «καθαρίζει» από ατέλειες και ουλές και αποκτά υγιή όψη. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για δύο εντελώς ατραυματικές θεραπείες.

Δεύτερο Στάδιο: Peeling Ακμής

Μετά τις αναπλαστικές θεραπείες, ακολουθεί η διενέργεια ενός peeling μεσαίου βάθους. Πρόκειται για το ειδικό για τα ακνεϊκά δέρματα Peeling Ακμής των Κλινικών μας, που παρέχει μια μοναδική εμπειρία απολέπισης. Είναι θα λέγαμε ένα αποτελεσματικό μείγμα ευεργετικών απολεπιστικών συστατικών. Μεταξύ άλλων περιέχει σαλικυλικό και αζελαϊκό οξύ και η δράση του φτάνει στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος.

Πρόκειται για ένα τρόπον τινά «υπερόπλο» ενάντια στην ακμή, καθώς εξουδετερώνει και τους τρεις από τους  κύριους γενεσιουργούς παράγοντές της. Θυμίζουμε πως αυτοί είναι η φλεγμονή από το Propionobacterium Acnes, η φλεγμονή από τους φαγέσωρες και η υπερέκκριση σμήγματος.

Τρίτο Στάδιο: Φωτοθεραπεία

Το “Make It Clear” πρωτόκολλο περιέχει και την αξιοποίηση της φωτοθεραπείας. Στις κλινικές μας διαθέτουμε το πολυβραβευμένο και αυθεντικό μηχάνημα Dermalux, το οποίο προσφέρει αντιβακτηριδιακή δράση κατά του βακτηριδίου Propionobacterium Acnes. Με τη δύναμη του μπλε φωτός, βοηθά στη ρύθμιση της λειτουργίας των σμηγματογόνων πόρων και στη μείωση της λιπαρότητας του προσώπου. Χωρίς να ερεθίζει καθόλου το δέρμα, ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασής του.

Συνταγογραφούμενες Θεραπείες Ακμής

Παραμένοντας στο τρίτο στάδιο της θεραπείας μας, εφόσον ο ασθενής εξεταστεί ενδελεχώς από τον ειδικό Δερματολόγο, μπορεί να του χορηγηθεί και η ανάλογη συνταγογραφούμενη θεραπεία. Για παράδειγμα, ενδέχεται να αρχίσει την εφαρμογή τοπικών κρεμών ή τη λήψη χαπιών. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση και γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε ασθενή. Δεν προχωράμε σε καμία θεραπεία χωρίς τη συναίνεσή σας.

Έχουμε μάλιστα φροντίσει να συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλό μας και αυτήν την προοπτική. Σε περίπτωση λοιπόν που ο Δερματολόγος μας κρίνει ότι ο ασθενής θα ευεργετηθεί από έναρξη φαρμακευτικής αγωγής αλλά εκείνος είναι επιφυλακτικός, το “Make It Clear” περιλαμβάνει την εφαρμογή στο σπίτι ειδικών φαρμακευτικών τοπικών σκευασμάτων. Αυτά μπορεί να είναι καθαριστικά προσώπου με σαλικυλικό οξύ και κρέμες με ισοτρετινοΐνη.

Στην πλειοψηφία των ασθενών μας μάλιστα δίνονται Custom Made κρέμες που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς μας. Όπως και σε κάθε στάδιο της θεραπείας Make It Clear, έτσι και σε αυτό, η εξατομίκευση είναι το παν. Η ιατρική μας ομάδα λοιπόν δημιουργεί κρέμες με δραστικά συστατικά αναλόγως των ατομικών αναγκών του καθενός. Αυτά μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί σε σε γαληνικά σκευάσματα σε εξειδικευμένα  φαρμακεία.

Σε ποια σημεία υπερέχει η Make It Clear έναντι των άλλων θεραπειών για την ακμή;

Το Ιατρικό μας Πρωτόκολλο έχει καταφέρει ήδη εδώ και τρία χρόνια να αναδειχθεί σε εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή μεταξύ των ασθενών με ακμή. Συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα θετικό feedback, αποσπά διθυραμβικές από εκείνους κριτικές, επειδή:

 • Παρέχει μόνιμη αντιμετώπιση της ακμής
 • Είναι εξατομικευμένη η προσέγγισή της, βάσει πάντα των αναγκών του εκάστοτε ασθενούς
 • Δρα και στην επιφάνεια της επιδερμίδας και στα βαθύτερα στρώματά της, προάγοντας τον εκ των έσω ανασχηματισμό της
 • Καταπολεμά την ακμή σε λογικό χρονικό διάστημα (ανάλογα πάντα και με το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος)
 • Συνδυάζει τη δυνατότητα εφαρμογής 6 διαφορετικών υπο-θεραπειών
 • Η τελική όψη της επιδερμίδας είναι εντελώς λεία και η αλλαγή ιδιαίτερα εντυπωσιακή
 • Όταν απαιτείται λήψη χαπιών ισοτρετινοΐνης, γίνεται σε μικρή δοσολογία και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Έτσι, δεν επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών και δεν χρειάζεται να κάνουν κάθε μήνα αιματολογικές εξετάσεις.
 • Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Αυτό το εγγυάται αφενός η πραγματοποίησή της από ειδικά εκπαιδευμένο Ιατρικό Προσωπικό και αφετέρου από το γεγονός ότι πραγματοποιείται από μηχανήματα τελευταίας γενιάς.
 • Είναι οικονομική
 • Είναι αποτελεσματική και με τη θεραπεία της ακμής από τη χρήση μάσκας (maskne) που παρουσιάστηκε ξαφνικά σε πολλούς εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα “μιλούν” από μόνα τους…

Μοιάζει απίστευτο αλλά το καταφέραμε. Κανένα από τα περιστατικά που αναλάβαμε δεν παρουσίασε σοβαρή υποτροπή της ακμής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα των ασθενών, που συχνά ταλαιπωρούνται με μη αποτελεσματικές θεραπείες. Ακόμη κι αν ανακουφιστούν για λίγο, το πρόβλημα επιστρέφει δριμύτερο και παρατηρείται έξαρση της ακμής. Όχι στην Derm & Plastic Clinic όμως και όχι με τη Make It Clear!

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ