5 μύθοι για την Τριχόπτωση, που δεν σας είπε κανείς!

Τριχόπτωση: Μύθοι και πραγματικότητα. Όλα όσα θέλετε να μάθετε και δεν σας είπε κανείς.
Τριχοπτωση: Αιτια Διαγνωση Αντιμετωπιση Θεραπεια

Πότε άραγε η τριχόπτωση θα πρέπει να σας ανησυχήσει; Καθημερινή απώλεια μαλλιών έχουμε όλοι μας και αυτή είναι περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αν αναλογιστούμε ότι ένα κεφάλι έχει περίπου 100.000 με 150.000 τρίχες, τότε η απώλεια 100 τριχών την ημέρα, φαντάζει αμελητέα. Έτσι σίγουρα η καθημερινή τριχόπτωση δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει, καθώς η κάθε τρίχα έχει το δικό της κύκλο ζωής, με την ολοκλήρωση του οποίου αυτή πέφτει, για να φυτρώσει νέα. Αυτό που θα πρέπει να σας ανησυχήσει είναι η αυξημένη απώλεια τριχών και κατά συνέπεια η αραίωση μαλλιών, ειδικά όταν αυτή εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία. Ας δούμε μαζί μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους, που επικρατούν για την τριχόπτωση.

1. Το άγχος προκαλεί απώλεια μαλλιών! ΟΧΙ
2. Το συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση! ΟΧΙ
3. Οι βαφές μαλλιών και το styling προκαλούν απώλεια μαλλιών! ΟΧΙ
4. Το συχνό κούρεμα προστατεύει από την τριχόπτωση! ΟΧΙ
5. Ο ‘φαλακρός’ άντρας είναι πολύ άντρας! ΟΧΙ

1. Το άγχος προκαλεί απώλεια μαλλιών! ΟΧΙ

Σίγουρα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και αποδεκτό, ότι τα καθημερινά στρεσογόνα γεγονότα, που όλοι μας λίγο πολύ βιώνουμε, είναι ικανά να προκαλέσουν μόνιμη τριχόπτωση. Ακόμη και εάν κάποιος σε μια περίοδο με πολύ έντονο συναισθηματικό stress, χάσει περισσότερα μαλλιά, από τα φυσιολογικά που πέφτουν κάθε μέρα, αυτά μετά από κάποιες βδομάδες σίγουρα θα ξαναβγούν. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν προκαλεί το καθημερινό άγχος μόνιμη τριχόπτωση! Μάλλον περισσότερα καρδιακά και αγγειακά προβλήματα προκαλεί, από ότι προβλήματα μαλλιών! Για αυτό αγχωθείτε ελεύθερα!

2. Το συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση! ΟΧΙ

Ο χρόνος ζωής μίας τρίχας στο κεφάλι μας είναι περίπου 5 χρόνια! Καθημερινά υπολογίζεται ότι χάνουμε 50-100 τρίχες, με το λούσιμο και το βούρτσισμα των μαλλιών, οι οποίες όμως είναι φυσιολογικό και υγιές να πέφτουν, καθώς έτσι αντικαθίστανται από νέες τρίχες (συνεχής κύκλος ζωής των τριχών). Για αυτό λουστείτε άφοβα! Θα βγουν νέες τρίχες, στην θέση αυτών που χάνονται! Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά άλλωστε μυρίζουν υπέροχα!

3. Οι βαφές μαλλιών και το styling προκαλούν απώλεια μαλλιών! ΟΧΙ

Οι βαφές μαλλιών και προϊόντων styling, καθώς και το πολύ συχνό σεσουάρ, σίγουρα ταλαιπωρούν τις άκρες των μαλλιών και τα αφυδατώνουν, ειδικά εάν κανείς δεν χρησιμοποιεί προϊόντα καλής ποιότητας, αλλά σίγουρα δεν ευθύνονται για την τριχόπτωση. Η τριχόπτωση ξεκινά από τον τριχικό θύλακο και όχι από το σώμα της τρίχας!

4. Το συχνό κούρεμα προστατεύει από την τριχόπτωση και δυναμώνει τα μαλλιά! ΟΧΙ

Το κούρεμα δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας και την τριχόπτωση. Το μόνο που κάνει, είναι να απομακρύνει το ταλαιπωρημένο μέρος του σώματος της τρίχας. Έτσι μπορεί να φαίνονται πιο υγιή τα μαλλιά σας, όταν τα κουρεύετε συχνά, δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουν και να πέφτουν.

5. Ο ‘φαλακρός’ άντρας είναι πολύ άντρας! ΟΧΙ

Ακόμη ένας πολύ διαδεδομένος μύθος… Οι φαλακροί δεν έχουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες (δηλαδή ανδρογόνα, το κυριότερο από τα οποία είναι η τεστοστερόνη), σε σχέση με τους άνδρες με πλούσια μαλλιά. Ξεχάστε το… Έχουν ακριβώς τα ίδια επίπεδα ορμονών με τους υπόλοιπους, απλά τα τριχοθυλάκια τους έχουν μια γενετική ευαισθησία στην ορμόνη Διϋδροτεστοστερόνη, που προκαλεί σταδιακή λέπτυνση και αραίωση των μαλλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της τριχόπτωσης και ότι νεότερο για την αντιμετώπισή της δείτε περισσότερα εδώ.

Μήπως χρειάζεστε επιπρόσθετη καθοδήγηση και συμβουλευτική αξιολόγηση, για να σταματήσετε να τα “χάνετε”; Στην Derm & Plastic Surgery Clinic είμαστε πρόθυμοι, να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες. Ζητήστε σήμερα ένα ραντεβού με τους γιατρούς μας!

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ