3D Contouring Προσώπου | Τι Ακριβώς Είναι και Πώς θα Τονίσει τις Γωνίες σας

3D Contouring Προσωπου | Τι Ειναι

Οι τάσεις στην Αισθητική Ιατρική ανά τα χρόνια αλλάζουν, με διαφορετικές θεραπείες να γίνονται hot κατά καιρούς. Γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση συγκεκριμένων facial treatments. Φυσικά, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, καθοριστικό ρόλο παίζουν τα προβαλλόμενα πρότυπα και η ποπ κουλτούρα. Μια λοιπόν από τις θεραπείες που τώρα έχουν τρομερή ζήτηση και η δημοφιλία τους έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί, είναι το 3D Contouring Προσώπου. Πρόκειται για μια από τις διαδικασίες που εφόσον γίνουν σωστά, μπορεί πραγματικά να αναδείξει την ομορφιά του προσώπου σας και να τονίσει τα δυνατά σας χαρακτηριστικά.

Τι ακριβώς είναι το 3D Contouring Προσώπου;

Το 3D Contouring Προσώπου είναι μια μέθοδος της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής που αξιοποιείται για τη δημιουργία πιο έντονων γωνιών προσώπου. Μέσω αυτής τονίζονται και ανυψώνονται τα ζυγωματικά και τα μήλα, με τρόπο πολύ πιο μόνιμο και αισθητό από ό,τι θα πετυχαίνατε με το μακιγιάζ. Πολλές γυναίκες το επιλέγουν για αναδιαμόρφωση και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου τους, αφού αποτελεί την ιδανική λύση για το πιγούνι, το jaw line και τη χαλάρωση στην περιοχή γύρω από αυτό. Ακόμη, κάνει τα μάγουλα να φαίνονται περισσότερο οριοθετημένα και το πρόσωπο λιγότερο πρησμένο και puffy.

Ένας από τους λόγους που καθίσταται τόσο δημοφιλές το 3D Contouring Προσώπου, εκτός από την αποτελεσματικότητά του, είναι και το γεγονός πως συγκαταλέγεται στις μη επεμβατικές διαδικασίες. Η ζήτηση για no invisible ή για minimum invisible θεραπείες έχει αυξηθεί πολύ, καθώς αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να αναδείξετε την ομορφιά σας χωρίς νυστέρι. Έτσι λοιπόν και με την τεχνική αυτή, μπορείτε να επιτύχετε συνολική βελτίωση του σχήματος και της εικόνας του προσώπου σας, χωρίς χειρουργείο.

Πώς πραγματοποιείται το 3D Contouring Προσώπου;

Καλά όλα αυτά και τέλειο το γεγονός πως δεν απαιτείται νυστέρι. Αλλά τελικά πώς γίνεται η διαδικασία; Η έμπειρη ομάδα των Πλαστικών Χειρουργών των Κλινικών μας θα πραγματοποιήσει αρχικά μαζί σας ένα consultation ραντεβού. Κατά τη διάρκεια αυτού θα συζητήσετε μαζί με τον ειδικό που θα σας αναλάβει τις ακριβείς προσδοκίες σας. Ποιο θέλετε να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τι ακριβώς επιθυμείτε να σας αποφέρει η θεραπεία αυτή;

Εκείνος θα εξετάσει τα ανατομικά σας χαρακτηριστικά και θα ακούσει προσεκτικά τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας. Κατόπιν, θα σας εξηγήσει τι μπορεί να κάνει για το δικό σας πρόσωπο το 3D Contouring και θα προχωρήσετε στη διαδικασία. Αυτή περιλαμβάνει την ενέσιμη έγχυση υαλουρονικού οξέος από τον ειδικό στο δέρμα σας.

Πονάει το 3D Contouring Προσώπου;

Όχι! Πρόκειται για μια από τις τεχνικές που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ανώδυνες θεραπείες. Αυτό οφείλεται και στην εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν την εκτέλεσή της από τον ιατρό. Αφού την απλώσει τοπικά στο σημείο που θα γίνουν οι ενέσεις, προχωρά κανονικά στην έγχυση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα. Φυσικά η ποσότητα υλικού εξαρτάται από το αποτέλεσμα που έχει εκ των προτέρων συμφωνηθεί πως επιδιώκεται. Είναι άλλωστε μια θεραπεία εξαιρετικά εξατομικευμένη που προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες και την ανατομία του δικού σας αποκλειστικά προσώπου.

Τι μπορεί να κάνει το 3D Contouring Προσώπου ειδικά για τη δική μου περίπτωση;

Η θεραπεία αυτή είναι όπως είπαμε εξαιρετικά flexible, οπότε αναλόγως όσων σας προβληματίζουν, ο ειδικός ιατρός θα χειριστεί αναλόγως τις ενέσεις. Σε γενικές πάντως γραμμές, μπορείτε με το 3D Contouring Προσώπου να αποκτήσετε πολύ πιο έντονες γωνίες, να «σηκώσετε» και αναδείξετε τα ζυγωματικά σας, να αποκτήσετε πιο νεανικό και οριοθετημένο περίγραμμα προσώπου και jaw line. Ακόμη και τα πρόσωπα που έχουν το χαρακτηριστικό baby fat ή που γενικά τείνουν να συσσωρεύουν λίπος, μπορούν με τη μέθοδο αυτή να αποκτήσουν πολύ περισσότερη εκφραστικότητα και ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως η τάση του Contouring ήταν αρχικά η τεχνική μακιγιάζ που κατέστη ιδιαίτερα δημοφιλής από διασημότητες όπως η Kim Kardashian. Με τον συνδυασμό πιο σκούρας και πιο ανοιχτής απόχρωσης πούδρας, μπορείτε να δημιουργήσετε φωτοσκιάσεις, οι οποίες κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό. Τονίζουν τα ζυγωματικά και το περίγραμμα του προσώπου. Το ίδιο ακριβώς επιτυγχάνεται και με την τεχνική αυτή, αλλά φυσικά σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλαμβάνετε καθημερινά τη διαδικασία. Ακόμη, δεν υπάρχουν περιθώρια «λάθους», καθώς θα εμπιστευτείτε τον ειδικό.

Συνοψίζοντας, με το 3D contouring μπορείτε να επιτύχετε:

  • Ανύψωση των ζυγωματικών
  • Δημιουργία πιο σφριγηλού ζυγωματικού τόξου
  • Μείωση του puffiness
  • Απόκτηση πιο νεανικής όψης
  • Απαλλαγή από την ανάγκη του καθημερινού μακιγιάζ

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα του 3D Contouring Προσώπου διαρκεί έναν περίπου χρόνο.

Ποιες ηλικίες μπορούν να το δοκιμάσουν;

Κάθε ενήλικας άνδρας ή γυναίκα μπορεί να κάνει την τεχνική αυτή. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα απολύτως ακίνδυνο σταθεροποιημένο μόριο υαλουρονικού οξέος, όμοιο και βιοσυμβατό με εκείνο που παράγεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Σε γενικές πάντως γραμμές, είναι μια θεραπεία που διακρίνεται από το μεγάλο ηλικιακό εύρος των ασθενών στους οποίους απευθύνεται. Συνήθως οι άνω των 40 αποσκοπούν στην επαναφορά της νεότητας και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου. Από την άλλη, τα νεότερα ηλικιακά άτομα θέλουν απλώς να τονώνουν τα «μήλα» και να ανορθώσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία;

Στις κλινικές μας το 3D Contouring Προσώπου συγκαταλέγεται στις lunch break treatments θεραπείες. Αυτό μεταφράζεται σε 15-20 λεπτά από τον χρόνο σας!

Είναι ασφαλές το 3D Contouring Προσώπου;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του υλικού αλλά και την εμπειρία του ειδικού που θα σας αναλάβει. Στις Κλινικές Derm & Plastic Surgery Clinic είναι μία απολύτως ασφαλής θεραπεία, ακριβώς επειδή δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους παραπάνω δύο παράγοντες. Το υαλουρονικό οξύ που προμηθευόμαστε στις Κλινικές μας πληροί όλων των απαραίτητων προδιαγραφών που διασφαλίζουν ότι είναι ασφαλές. Πρόκειται για το υαλουρονικό οξύ Restylane, του οποίου μάλιστα το barcode θα λάβετε μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σας. Είναι το πλέον επιστημονικά αναγνωρισμένο προϊόν υαλουρονικού οξέος, σε διεθνές επίπεδο.

Επομένως, αν θέλετε να αποκτήσετε εκείνα τα ζυγωματικά που κάθε πρωί «παλεύετε» να σχηματίσετε με το πινέλο του μακιγιάζ, δεν υπάρχει λόγος να κοπιάζετε άλλο!

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ